Неапол – магия, красота и величие

35Един от градовете в Италия, който най-силно ме докосна и очарова, беше Неапол (Naples).
Няма как да не сте чували фразата: “Виж Неапол и умри!”. Смята се, че тази фраза произтича още от времето на Вергилий, когато основаното от древните гърци селище е било в центъра на всичко, което си струва да се види в този живот.
И това е толкова вярно! Третият по големина град, след Рим и Милано, е изпълнен с толкова магия, красота и величие, че ти се иска никога да не го напускаш. Днес Неапол е синоним на музика, изкуство, култура, вкусна храна и забавление. Това е град, богат на забележителности, красиви улички, приютили малки магазини, кафенета и ресторанти. Сред специалитетите там задължително трябва да се опитат неаполитанската пица и кафе.40 44Вървейки по улиците на града, попадаш на все по-пленяващи гледки и места, които искаш да съзерцаваш с часове.
41DSC0155137 34 36 43 Сред забележителностите на Неапол са и няколко красиви замъка, един от които е величествено разположен на брега на морето, с изглед към вулкана Везувий. 42 3233За съжаление имахме само ден в този град, крайно недостатъчно време да му се насладиш. Хубавата новина обаче е, че от скоро Wizz Air пуснаха директни полети до Неапол на достъпни цени!
Определено всеки, който не го е посетил, трябва да го включи в списъка си от бъдещи летни дестинации. Аз го направих и се надявам някой ден отново да се потопя в магията на този вълшебен град! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s