Грижа за четките за грим

makeup-brushes-endsИнвестирате ли във висококачествени четки, ще им се радвате дълго време. Необходимо е обаче да полагате редовна и внимателна грижа за тях.
Търговската мрежа предлага богат избор от препарати, с които бързо може да почиствате своите четки. За съжаление те съдържат висок процент алкохол, който с времето може да ги увреди. Вместо тях просто може да използвате мек шампоан. Той почиства идеално четките и в същото време ги щади и удължава живота им.

Как да почистите четките си със шампоан:
1. Сложете четката под течаща топла вода, като внимавате да не потопите металния корпус, защото четката може да се увреди. PrettyGossip-Step-4-718x581c2. Сложете в ръката си няколко капки шампоан и с въртеливо движение притискайте четката в дланта си, като внимавате да не е прекалено силно.

3. Изплакнете четките с вода, докато отстраните напълно замърсяванията.How-to-clean-makeup-brushes-thoroughly-14. Оставете ги да съхнат в хоризонтално положение, подпрени леко надолу… И никога не използвайте сешоар за тази цел! 🙂brush_care12set of cosmetic professional makeup brushes on whiteВсички снимки и съвети, свързани с грим, са представени от Лилия Колева – гримьор и блогър: www.lillysmakeupbond.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s