Размисли и избори

10537178_762421123818110_7857764385635977833_nТази вечер отново усетих нужда да изкарам емоциите вън от себе си. Реших, че най-добрият начин за това е да пиша. Честно казано нямам с кого да споделя това, което ме мъчи, защото трудно мога да го обясня. Не знам дали да търся причината в зодията си – близнаци, но непрестанно умувам и съм застанала пред някаква лична дилема. В момента тя е свързана с моето бъдеще.

Харесвам работата си, носи ми удоволствие, чувствам се полезна и избива определени дяволи от главата ми, разсейвайки ме приятно… но в същото време, аз съм голям мечтател – искам да сбъдна най-съкровените си желания, а именно едно от тях е да работя за себе си, да имам свой бизнес, дори малък… да се чувствам добре в това мое нещо, то да бъде като мой втори дом и да обичам да прекарвам времето си там. Искам да се занимавам с грим, но тук в България е много трудно… Друга моя мечта е да имам свое кафене, което да бъде така вкусно, ароматно и уютно като Старбъкс! Ще мога ли да постигна поне частица от това, което търся? Ще мога ли да създам нещо свое и да се боря за него постоянно с всичкия си ентусиазъм? За съжаление трябва да призная, че положението в нашата страна ме кара да се тревожа и чудя дали изобщо е възможно! Дали не трябва да се боря за повече и да замина някъде другаде, да търся нови възможности и хоризонти?

Замислям се… наистина се чувствам зле и тежко, че съм принудена да търся успеха и щастието си другаде, не в своята родна страна, далеч от своя дом. Ако се реша на тази стъпка, ще се наложи да бъде далеч от своите роднини, от всички кътчета, с които е свързано детството и живота ми! Защо се налага не само аз, а и много други хора да са пред тази дилема и с мъка да напускат дома си… и докога? Както и да е… от толкова време, толкова много хора си задават този въпрос, но отговор няма. Аз ще продължа да разсъждавам и ще се опитам да се доверя на своята интуиция, своето усещане, които да ми подскажат. Може би сега все още не е дошъл моментът това да стане, но все някога той ще настъпи ..дотогава ще се отдавам на своите удоволствия и влечения и ще опитам да запазя най-позитивното в себе си! 🙂

10689969_10152848980231684_3003277333572295279_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s