Опушеният грим

Разглеждайки снимки на гримове, които съм правила, забелязах, че сред всички видове очевидно имам свой фаворит – опушения грим.

DSC_6878 DSC_9811

DSC_6775

Колкото и да се променят тенденциите в гримирането, опушеният поглед винаги остава на мода. За създаването на съвършения опушен грим е много важно цветовете на нанесените сенки да преливат един в друг плавно, а не между тях да има рязка видима граница. Много хора свързват опушения грим само с сиви, черни или кафеникави нюанси. Всъщност този ефект може да се постигне с всеки един цвят.

Ето и как на кратко може да постигнете опушен поглед сами:

1. Нанасяне на база или фон дьо тен за основа преди сенките. Освен че
базата за очи държи грима за по-дълго, тя и предотвратява неприятното събиране на сенките в гънките на окото. На пазара има богат избор от варианти на различни цени. Аз например най-често ползвам базата на Art Deco (Цената й е около 13-14 лв.). Един по-евтин вариант е тази на AVON, която също върши чудесна работа в ежедневието.

2. Нанасяне на сенки. Тъмните сенки се нанасят с малка четка или тънък апликатор във външния край на окото, под формата на „>“. Използвайте същата четка и за долния клепач, като нанасяте сенките възможно най-близо до миглите. С помощта на широка четка за очи (или апликатор) нанесете светлите сенки на клепача, в областта под веждата и във вътрешният ъгъл на окото, включително и този под окото.

3. Очертаване на очите с молив. Започва се с тънка линия от вътрешния край на окото, която постепенно удебеляваме в края. Освен горния, можем да подчертаем и долния клепач. След като нанесем цвета с молива, с четка или апликатор го разнасяме, докато цветовете прелеят един в друг.

За по-ефектен опушен вид нанесете тъмен молив и във вътрешната част на долния клепач. Този вариант обаче не е препоръчителен за хората с малки очи. Аз например имам точно такива, затова използвам бял молив, който ги уголемява оптически.

4. Завършване със спирала. За по-силен ефект, преди това може да се използва извивачка за мигли. Тя ще повдигне още повече миглите. Изберете спирала, подходяща за вашия тип мигли и нанесете 2 слоя спирала за по-добър обем.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s