Една по-специална сутрин

10681603_970953616264696_31851178_nДнес се събудих с усмивка. Поводите за нея бяха няколко и повечето свързани с предишния ден – 03.10.2014г., денят, в който защитих своята дипломна работа с отличие. Въпреки притеснението преди самия момент, в крайна сметка успях да се мобилизирам и представя на ниво. Радвам се и че изпитната комисия избра моята работа да присъства в едно от научните издания на университета.

Може би нямаше да се представя толкова добре, ако темата, за която пишех бе на различна тема. Бакалавърската ми степен е по специалност Управление на регионалното развитие. В тази връзка реших да направя Маркетингово проучване на винения туризъм в област Хасково. То обединява проучване на региона, свързано със специалността ми, маркетинга, свързан с работата ми в момента, и виното, което е особено специална тема за мен. Оказа се, че изпитната комисия също проявява интерес към него и представянето се превърна в една обширна дискусия на тази тематика.

Освен че бях доволна от себе си след представянето, вчера прекарах и много приятна вечер с моя близка приятелка, поделяйки си бутилка хубаво розе. Разговорите с нея винаги ме вдъхновяват и мотивират. Не знам дали защото е човек на изкуството, или просто позитивна личност, но темите, които обсъждаме, са винаги приятни и вълнуващи.
Освен поводите от предишния ден, се събудих с усмивка и защото бях у дома. Откакто живея в София, по-рядко имам възможност да се прибирам, затова все повече оценям и се наслаждавам на моментите със семейството си. Особено ми е приятно, когато прекарвам сутринта с малката си сестричка, която за съжаление расте все по-бързо и след още 2 години ще бъде пълнолетна.

В тези моменти обичам и да се връщам в годините от детството, училище. Днес се сетих за един любим период от живота ми, в който мечтаех да стана моден дизайнер. Рисувах по цял ден модели на дрехи и разглеждах с ентусиазъм италиански модни списания, които леля ми носеше от София. Сетих се за какво още мечтаех – да отида в Милано – модната столица на Италия. Сега, връщайки се в тези моменти, си давам сметка, че в течение на обстоятелствата, преди време получих възможност да отида в Италия, и то точно в Милано. Това беше първият град в чужбина, който посетих и сега осъзнавам, че съм сбъднала една своя мечта. В един от следващите блогове, ще споделя с Вас снимки от пътуването. Въпреки че беше преди година и повече, все още се вълнувам, спомняйки си красивата Италия!
Споделям снимки на изнамерените стари италиански списания, които тази сутрин отново разгръщам. Пожелавам Ви вълнуващ и усмихнат уикенд!

974707_970953522931372_1719344902_n

В тази статия, искам и да благодаря и на Петя Зайчева – един от собствениците на винарска изба „Тера Тангра“, която ми съдейства за изработването на дипломната работа, като учтиво ме покани на място в избата и отдели време, за да отговори на всички мои въпроси.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s